Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

fredag 10 maj 2013

Färggranna medelhavsgrönsaker men man kan nog odla alla i Sverige ;)

Skär en aubergine, en squash, en grön och en röd parika, en ask cocktailtomater, fyra vitlöksklyftor och en stor rödlök i bitar. Strö över ngn ört du gillar, lite havssalt, mald svartpeppar från kvarn och olivolja. In i 200 graders varm ugn ca 20 min, grönsakerna ska mjukna och gå ihop med olja och örterna men inte bli alldeles urkokta. Det är trevligt med lite stuns kvar i paprikan och squashen iaf. Stek en köttbit i grillpannan till och ät som det är eller med lite smaksatt crème fraiche till. Ramlösa kiwi tycker jag är god att dricka iskall till maten nu när solen och värmen kommit. Tänk att det blir vår varje år ändå :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar