Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

fredag 16 juli 2010

Smögen

Vi har åkt vidare på vår färd till Smögen. Vi hamnar här varje sommar. Visst det är en riktig turistort, men vi har ändå valt att uppleva ett lite lugnare alternativ den här gången.

Vi har bokat in oss på ett Makrillvikens vandrarhem. Det ligger precis intill vattnet.. Det var ett jättefint och fräscht vandrarhem.

Vi var in till hamnen där det lagt till en jättestor segelbåt som kyrkan har. Elida. Besättningen var ungdomar som haft ngn form av tragik i sitt liv men fått hjälp och seglade nu runt till olika hamnar med den här båten för att sprida varma budskap. Det var inget "halleluja" över det hela utan mer lugn och vacker musik. Några berättade vad de varit med om och hur de fått rätsida på livet igen med hjälp av bla kyrkan. Det var ganska intressant att stå och följa hur människor betedde sig på kajen medan de lyssnade. Vissa var väldigt reserverade och undrade nog var det var för tok. Men de flesta stod sen och stampade takten, lyssnade och njöt. Senare på kvällen kunde man höra människor lite här och där som gick och nynnade på någon gospel sång.

Här är båten de seglar runt med till olika platser för att sjunga. Man kan få åka med, men både Jonas och jag var nöjda med att ha lyssnat. Men vem vet om man rasar ihop nån gång i livet går man kanske hellre i terapi hos dem än på någon anstalt...

När vi var i hamnen köpte vi med oss lite räkor, bröd och goda röror. De tillsammans lite gott att dricka (ingen korv Mackan.. ;) ) tog vi med oss ut på klipphällarna och mumsade i oss. Sen gick vi hem till vandrarhemmet igen och lagade middag. Deras terrass ligger precis vid vattnet och det var nog den finaste plats vi kunnat äta på.

Sen tillbaka långt ut på klipporna för att njuta av solnedgången och äta efterrätt. Jordgubbar med strösocker och grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar