Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

måndag 31 januari 2011

Linnéas scones med smör och jordgubbsmamelad...

Ikväll bakade Linnéa jättegoda scones som vi åt till kvällsfika. Hon var så duktig och bakade själv medans jag var ute på kvällspromenad. När jag kom hem mumsade vi och åt gott framför tv:n. Det smakade lite extra lyxigt med bregott som smälte på det varma brödet och ny öppnad jordgubbsmarmelad ovanpå det. Här hittar Ni receptet: scones

söndag 30 januari 2011

Giv mig lite tid och lite mer energi just nu, tack...

Helgen gick fort. Har bla handlat några nya blommor, vita krokusar, vita hyacinter, citrontimjan och sen två nya zinklådor som jag tänkte ha ljus i. Har inte hunnit "pyssla" till det, det får bli en annan dag. Till middag åt vi kyckling, den var inne nästan två timmar i ugnen på svag värme och blev mycket god. Jag är så trött, trött, trött så nu skall jag sova, det måste man göra ordentligt. Det är viktigt att sova. Längtar redan tills imorgon kväll när jag skall få gå och lägga mig för att sova igen. Måste bara skriva en sak till kom jag på, det ljusbruna fula ljuset som är lite snurrat. Det doftar underbart av jasmin och vanilj. Brukar inte köpa doftljus men det här måste jag nog alltid ha hemma känner jag. Åh, så gott det doftar. Så, nu så säger jag godnatt!





onsdag 26 januari 2011

Ikväll gråter vi alla tårar för Dig Gnagis...

Ett av barnens marsvin har dött. Med ett barn mot varje arm berättar jag det för dem i soffan innan läggdags. Där satt vi sen lutade mot varandra och grät tillsammans. Alla våra tårar kändes det som. Sov gott Gnagis.
Gnagis

Vi tände ett ljus för vår fina vän.

Linnéa skrev så fint på sin whiteboard.

måndag 24 januari 2011

Grekiskabiffar i pitabröd...



Idag gjorde Calle smet till Grekiska nötfärsbiffar. Smakade gott i pitabröd. Linnéa beställde pannkakor med grädde och hemkokt jordgubbssylt. De är duktiga båda två på att dona i köket.
Ingredienser:

300 gram nötfärs
75 gram gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk finhackad persilja
1 ägg

1 tsk oregano
saft och fint rivet skal från 1/2 citron
0.75 tsk salt
peppar
1 msk olivolja
Ruccolasallad
Tomat
Röd lök
Turkiskyoghurt
Fyra pitabröd
Biffarna:
Hacka all lök och persilja fint. Blanda det med färs, ägg, oregano, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Forma till 4 biffar. Stek dem i oljan. Finfördela sallad. Skär tomaten och rödlöken i skivor. Fyll pitabröden med biff, grönsaker och yoghurt. Mums!

torsdag 20 januari 2011

Små pärlor i vardagen...

Det är mysigt att köpa nya ljus och små blommor så här under vintern tycker jag. Det känns lite ombonat hemma då. Igår kväll kom jag och Calle i säng sent. Han hade varit i Katrineholm och spelat hockeymatch, klockan visade på tjugo över elva när de rullade in med bilarna till ishallen. Men vad gjorde det? Ingenting, Calle var lycklig målskytt och med två smörgåsar och ett glas mjölk i magen sov han som en stock i natt. Kvart över sju åkte han med bussen till skolan nu på morgonen. Vad duktiga de är alla ungdomar som tränar så mycket och samtidigt är så duktiga i skolan. Linnnéa var också duktig igår och åkte  buss själv hela långa vägen ut till ridskolan på Färingsö. Jag är glad över att de verkar tycka det är roligt med sina sporter och har en bra fritidssysselsättning med kloka förebilder. Jag skall jobba hela helgen. Tror jag skall baka ngt idag och överraska med på jobbet. En kladdkaka kanske? Trevlig helg! Kram


söndag 16 januari 2011

"En pizzabagare här bor i..."

Igår kväll bakade vi pizza. Mums vad gott det blev, allt möjligt gott hade vi på. Linnéa var duktig och gjorde både pizzadegen och tomatsåsen alldeles själv medan jag for till affären och köpte det vi skulle ha på. Nu är det söndagmorgon här hemma. Calle ligger på sitt rum och spelar på sitt PS3, Linnéa tittar på barnprogram och jag sitter här och skriver till Er. I em är det ishallen och hockeymatch för Calle som gäller. Sen skall granjäveln ut, som vanligt några dagar för sent. Tror jag kastar ut den genom vardagsrumsfönstret, barnen får hålla vakt där nere. Varning för snöras och fallande julgranar! Hoppas Ni får en fin söndag i duggregnet!





Min pizza före...

och efter!


Linnéas pizza före...

och efter!

måndag 10 januari 2011

Vattenfärger

Igår morse hade jag och barnen en mysig stund framför TV:n. De satt och målade med vattenfärger och jag drack en storkopp kaffe och såg på Söndagsmorgon. Såna stunder är som små guldkorn i vardagen.



tisdag 4 januari 2011

Alldeles stjärnklart!

Godnatt vänner. Sov så gott inatt. Kram

lördag 1 januari 2011

Varsågoda. Så ett alldeles eget litet frö...

Gott nytt år! Ta väl hand om Er 2011! Nu har vi ett alldeles helt nytt år framför oss. Passa på att redan så här första dagen så ett litet frö som får växa sig starkt och kraftfullt i Ert innersta. Vårdar vi det ömt och kärleksfullt finns det mycket fint att skörda framåt hösten. Precis som sädesfältet får sin form beroende på hur bonden kör sin såmaskin på våren, formar vi våra egna inre vägar... Var snälla mot Er själva.