1kg kokt ljummen mjölig potatis
5 äggulor
1 1/2 dl potatismjöl
75 g brynt smör
1 1/2 tsk salt
600g rimmat sidfläsk
1 1/2 hackad gullök
2 1/2 tsk nystött kryddpeppar
Pressa potatisen, blanda ner äggulorna, potatismjölet och brynt smör till en jämn smidig deg, jag använde hushållsmaskin. gör en lång rulle av degen, skär 2 cm skivor.
Sätt en stor kastrull med lätt saltat vatten på uppkokning.
Skär fläsket i små tärningar, ca 1 cm stora, stek tillsammans med löken och tillsätt kryddpepparen mot slutet.
Ta en degskiva, platta till i handen till en liten skål, lägg i lite fläskfyllning, forma till en boll och lägg i kokande vatten, klart när de flyter upp till ytan. Servera med skirat smör och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar