Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

tisdag 14 maj 2013

Brödpinnar


  • 5 dl vatten
  • 15 g jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 2,5 dl fint rågmjöl
  • 30 g rums tempererat smör
  • 1 msk honung
  • 2 tsk havssalt
Blanda alla ingredienser förutom saltet, arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt havssaltet och arbeta en stund till. Jäs 30 minuter, dela i tre delar och forma sen 50 cm långa rullar skär varje rulle i 20 bitar. Rulla bitarna till tunna pinnar, pensla med vatten och rulla i topping av frön, ost eller gryn. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i 45 min, grädda 10 min i 200 grader. Låt torka i rumstemperatur. Jag hade bråttom och slarvade lite med att rulla och gjorde för stora pinnar, men dom blev också goda men torkade inte riktigt sen utan böjde sig över kanten på kannan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar