Ikväll gjorde vi ratatouille till middag. Fräscht och gott med vegetariskt så här inför jul.
2tomater 1gulpaprika 1zucchini 1fänkål 125gschalottenlök olivolja 2vitlöksklyftor 1burkkonserveradekörsbärstomater 2tsktorkadoregano 2tsktorkadbasilika salt svartpeppar pasta stora vitabönor fetaost brödkrutonger
Tärna 2 tomater och 1 gul paprika. Skiva 1 zucchini och dela till halvmånar. Skär 1 fänkål i mindre bitar. Dela ca 7 schalottenlökar på längden och skala dem.
Fräs schalottenlöken, fänkålen och två pressade vitlöksklyftor i olivolja i några minuter. Tillsätt 2 msk olivolja till och resten av grönsakerna. Häll ner 1 burk konserverade körsbärstomater. Krydda med 2 tsk torkad oregano, 2 tsk torkad basilika, 1 1/2 tsk salt och 1 1/2 kryddmått svartpeppar. Sänk värmen och låt puttra ca 15-20 min.
Koka 360 g vit fiberpasta.
Skölj 230 g stora vitabönor och låt rinna av. Blanda ner dem i ratatouillen.
Smula 100 g feta ost och lägg upp i en skål. Servara ratatouillen med pastan, strö fetaost och brödkrutonger över. Mumsigt och nyttigt i vintermörkret!
Det där ser riktigt gott ut. Va duktig du är. :)
SvaraRaderaTack gumman, det är du också. Minns fortfarande kycklingen du bjöd på innan Ni for.
SvaraRaderaJa oj så länge sedan det var vi åt den. Det är ingen smak man kan hitta här på Bali så den rätten blir nog en av de första som jag ska laga när vi kommer tillbaks till Sverige. :)
SvaraRadera