Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

lördag 25 december 2010

Kall lax och räkpaj. Mums va gott!

Vi är hos min bror och hans rara sambo Hanna i Gävle. Idag kalasar vi på en paj som blev över från julbordet igår. En kall lax och räkpaj, jättemumsig och god. Att receptet dessutom är ett viktväktarrecept gör inte saken sämre så här dagen efter julafton... Varsågoda!


Pajskal
200 g kavring
50 g smör

Fyllning
150 g kallrökt lax
3 dl skalade räkor
2 kokta ägg
2 små avocado
1 liten rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar

Dekoration
2 dl skalade räkor
citronskivor
dillvippor

Gör så här
Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, 26 cm i diameter. Ställ formen kallt. Finstrimla laxen, hacka ägg, rödlök och räkor. Dela avacadon i mindre bitar. Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med creme fraiche och majonäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Bred fyllningen i pajskalet. Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet. Dekorera med räkor, citronskivor och dill. Pajen serveras kall som förrätt eller på buffébordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar