Leilas saffranskaka
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0.5 g saffran
1 msk ljus rom
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
florsocker till pudring av kakan
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
För nån vecka sedan köpte jag två fina julstjärnor på handelsträdgården här intill och för första gången har jag fått sådana blommor att överleva längre än några dagar. Knepet sägs vara att slå in blommorna ordentligt när de bärs hem från affären. Tänk om andra saker i livet också vore så lätt att lösa.
Tack så mycket för att vi komma och mysa med er, det gjorde gott för oss alla!
SvaraRaderaKram från Anna
Tack själv Anna. Det var så roligt att Ni kom. Kom tillbaka fler gånger. Kram
SvaraRadera