Välkommen!

Glimtar ur mitt liv för nära och kära.

fredag 5 april 2013

En slags svensk kebab... fast mycket bättre!

Fräs två paket viltskav i en stekpanna med smör och olivolja, lägg över i en wook eller stor gryta.  Bryn sedan en stor hackad gullök, fyra pressade vitlöksklyftor, champinjoner, och gulakantareller i smör och olivolja. Det skall inte vara blött, häll i så fall av vätskan, tillsätt lite smör och fräs igen, häll sen över i wooken eller stora grytan. Fortsätt fräs, det skall vara ordentligt brynt. Salt och svartpeppar från kvarn, ordentligt med svartpeppar. Tillsätt nästan två deciliter frysta lingon och rör runt, gör det precis innan servering när du dragit wooken från spisen. Servera direkt i varma pitabröd så inte lingonen hinner bli mosiga. Servera med en hemgjord aioli med hackad färsk bladpersilja i. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar