Idag gjorde Calle smet till Grekiska nötfärsbiffar. Smakade gott i pitabröd. Linnéa beställde pannkakor med grädde och hemkokt jordgubbssylt. De är duktiga båda två på att dona i köket.
Ingredienser:300 gram nötfärs
75 gram gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk finhackad persilja
1 ägg
1 tsk oregano
saft och fint rivet skal från 1/2 citron
0.75 tsk salt
peppar
1 msk olivolja
Ruccolasallad
Tomat
Röd lök
Turkiskyoghurt
Fyra pitabröd
Biffarna:
Hacka all lök och persilja fint. Blanda det med färs, ägg, oregano, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Forma till 4 biffar. Stek dem i oljan. Finfördela sallad. Skär tomaten och rödlöken i skivor. Fyll pitabröden med biff, grönsaker och yoghurt. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar