Ikväll åt vi fiskburgare med röra och mangosalsa. Grabbarna åt med hamburgerbröd och jag med pitabröd. Dom är enkla att göra och ett litet annorlunda sätt att äta fisk på i veckan. Trevlig kväll!
Fiskburgare ingredienser:
1 pkt torsk
200 gram laxbitar
1 ägg
1 dm fin klippt salladslök
flingsalt
svartpeppar
Kör fisken i matberedaren med ägget till en fiskfärs. Klipp ned salladslöken och blanda med färsen med tillsätt flingsalt och peppar. Stek till fin gyllne yta i olja, låt gå klart i ugnen i ca 20 min på 175 grader.
Röra:
2 dl matyoghurt
ca 1 dl hackad dill
2 dl skalade räkor
flingsalt och svartpeppar
Mangosalsa:
1 mogen mango i småbitar
1 röd chilifrukt
4 cm finklippt salladslök
lite flingsalt
svartpeppar
Banyu Wana Amertha Waterfall
2 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar