Mm, det behövs ganska lite för att få mycket smak. Lite som med Gud och människor, eller kanske tron på något eller sig själv. Det behövs ganska lite för att få en människa att växa och våg lite mer. Som med dill, bara lite dill ger mycket smak. Ikväll har det bakats skaldjurspaj, en paj jag gjort genom alla år. Det är barnens farmor Ingers recept. Hon som var slottsfru i Gävle innan hon gick i pension. Man gör en vanlig matpajdeg, trycker ut den i en form och förgräddar i ca 15 min. Sen fräser man champinjoner som är skurna itu i smör med strimladpurjolök. Lägger detta i pajskalet med skalade räkor och crabsticksbitar. Sen gör man en äggstanning på äggulor och grädde, smaksätter den med krossad rosépeppar, svartpeppar, flingsalt och mycket hackad dill. Grädda tills stanningen stannat och servera med sallad. Eller som i kväll med buffalowings, småtomater, varmt bröd och sås på mezeyoughurt och basilika. Hoppas Ni haft en fin söndag!
Banyu Wana Amertha Waterfall
2 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar